Новини

О.Попов обіцяє вчителям-початківцям по тисячі «підйомних»
О.Попов обіцяє вчителям-початківцям по тисячі «підйомних»
19 лютого 2012
Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє, що цього року міська влада запроваджує фінансові механізми підтримки вчителів-молодих спеціалістів. Про це О.Попов заявив під час зустрічі з профспілковим активом педагогів Києва.

"Особливу увагу необхідно приділити стимулюванню молодих вчителів до роботи в навчальних закладах. Адже це не просто питання допомоги молодим фахівцям, це питання престижу професії.

Тому в Києві всі вчителі-початківці отримають по 1 тисячі гривень, а крім того, щомісячну 30-відсоткову надбавку до посадового окладу. Ті фахівці, які отримали диплом з відзнакою, протягом трьох років отримуватимуть доплату у розмірі 50% від посадового окладу", — цитує прес-служба КМДА слова О.Попова.

За його словами, запровадження столичного стандарту освіти неможливе без достойного соціального забезпечення вчителів та вихователів, підвищення престижу їхньої професії. «Столичний стандарт освіти, це не лише високий рівень навчання, а й соціальний захист працівників закладів освіти. Статус вчителів має відповідати тим вкрай важливим завданням, які ставить суспільство перед педагогами. Забезпечити гідну оплату та комфортні умови праці — наш головний обов’язок», — підкреслив голова КМДА.

О.Попов повідомив вчителям, що у бюджеті Києва на 2012 рік передбачено 87,5 млн грн на виплату стимулюючих надбавок, що на 51 млн грн більше, ніж у 2011 році.


По матеріалам: ukped.com
Написати нам