Новини

Український учитель – наш пріоритет, – Прем’єр-міністр
Український учитель – наш пріоритет, – Прем’єр-міністр
9 грудня 2016
Якісна освіта забезпечить прорив України у економіці та інших сферах. Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами на фруктосховищі ТОВ «Україна» у Тернопільській області.

«Якісна освіта дасть прорив країні і економіці, і в інших сферах, – переконаний Прем’єр-міністр. – Якісна освіта – це прорив для України, якісна освіта – це те, що дасть нам можливість рухатися далі. У такому непростому конкурентному світі освіта має бути на передовій».

Сфера освіти та її якість є одним з головних пріоритетів для Уряду, зауважив Прем’єр-міністр. «Наш пріоритет – український учитель», – зазначив він.

У Бюджеті на 2017 рік Уряд передбачив підвищення заробітної плати українському вчителю. Вона буде підвищена на два тарифних розряди і збільшиться до 50 % порівняно з розміром заробітної плати до 1 грудня 2016 року, зазначив Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що реформа децентралізації дала достатні ресурси і повноваження на місця та забезпечила самодостатність громад. Таким чином, місцева влада отримала можливість надавати якісну освіту і забезпечити доступну школу.

«Від садочка до завершення школи у наших дітей є тільки один шанс отримати якісну освіту. В школу ми більше ніколи не повернемося. Тому в загальноосвітній школі і в дитячому садочку від самого початку освіта має бути якісною. Треба теж поставити крапку на тому, що десятиріччями освіту знищували і вона трималася на плечах ентузіастів-освітян. Наше завдання – якість, і привести цю якість у всі сфери життя», – наголосив Володимир Гройсман.
Написати нам