Новини

Спеціалісти позитивно оцінили ЗНО у магістратуру
Спеціалісти позитивно оцінили ЗНО у магістратуру
9 серпня 2017
Громадянська мережа ОПОРА, члени якої проводять громадське спостереження за процедурами проведення зовнішнього незалежного оцінювання, зазначає, що всі процедури проведення тестування для вступу у магістратуру за спеціальністю «Право» були дотримані. Про це йдеться у релізі організації за підсумками проведення тестування, що відбулось 3 серпня.

«Спостерігачі підсумовують, що всі процедури проведення тестування у пунктах були дотримані. Контейнери з аудиторними пакетами були вчасно доставлені, належним чином була збережена їх конфіденційність до початку роботи над тестом. Персонал пункту тестування в переважній більшості був підготовлений та діяв злагоджено», — повідомили в ОПОРІ.

Також у спостерігачі наголошують на відповідальному ставленні вступників до своїх обов’язків, зокрема, вони вчасно прибували у пункт тестування та мали при собі необхідні документи.

Разом з тим, у Громадянській мережі відзначили проблему із довготривалістю тестування, що у поєднанні з погодними умовами створювала несприятливі умови для роботи над тестами.

«Загальний час на роботу над тестом був близький до 5 годин, тож робота у погано провітрюваних приміщення не давала змоги вступникам попрацювати ефективно», повідомили спостерігачі.

Для уникнення такої ситуації в подальшому, спостерігачі пропонують розділити єдиний тест на складові та проводити їх або в різні дні, або ж з перервою.

«Громадянська мережа підтримує ідею поширення у 2018 і подальших роках практики проведення єдиного фахового вступного випробування з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу для здобуття вищої освіти за іншими спеціальностями. Адже єдиний іспит для всіх вступників є ефективним запобіжником проти корупції при вступі до навчальних закладів на здобуття ступеня магістра», — йдеться у релізі Громадянської мережі ОПОРА за підсумками спостереження за проведенням зовнішнього оцінювання для вступу до магістратури.
Написати нам