Новини

Затверджено план розвитку медичної освіти, — Кабінет Міністрів
Затверджено план розвитку медичної освіти, — Кабінет Міністрів
29 серпня 2019
Кабінет Міністрів затвердив план заходів з реалізації Стратегії розвитку медичної освіти в Україні на 2019 – 2021 роки. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

Планується, що за цей час з’являться нові стандарти освіти, сучасні програми і засоби для навчання студентів, гроші за безперервний професійний розвиток підуть за лікарями, а держава сприятиме якісному розвитку медичної науки.

Зокрема, освітні стандарти в галузі знань «Охорона здоров’я» будуть розроблені з урахуванням сучасних тенденцій розвитку медичної освіти у співпраці з Всесвітньою федерацією медичної освіти та іншими провідними міжнародними експертами.

Оновляться освітні програми та навчальні плани відповідно до нових стандартів та за активної участі закладів вищої освіти.

Надалі впроваджуватиметься єдиний державний кваліфікаційний іспит, включаючи міжнародний іспит з основ медицини. Студенти отримають сучасні засоби для навчання. Зокрема йдеться про електронні навчальні матеріали, переклад нових підручників, доступи до рецензованих видань у сфері охорони здоров’я, які індексуються наукометричними базами Web of Science, Scopus та PubMed.

Студенти та викладачі покращуватимуть знання англійської. Будуть розроблені комплексні програми підвищення рівня знання англійської мови, а також закріплені вимоги до знання англійської. Викладачі підвищуватимуть свою кваліфікацію на стажуваннях в закордонних закладах вищої освіти і закладах охорони здоров’я, програмах обміну з іноземними країнами, міжнародних конференціях.

Має запрацювати нова ефективна модель інтернатури, зокрема прозора електронна система розподілу випускників.

Гроші за безперервний професійний розвиток підуть за лікарями на ті освітні заходи, які цікавлять конкретних лікарів та покращують конкретну лікарську практику.

Також планується створення державної програми сприяння академічній мобільності, поліпшення умов для проведення наукових досліджень у сфері охорони здоров’я, посилення засад академічної доброчесності.
Написати нам