Новини

Відстрочка від призову для вступників
Відстрочка від призову для вступників
10 липня 2020
Вступники віком 18-19 років, а також абітурієнти іншого віку, які мають намір продовжити навчання за наступним ступенем освіти отримають відстрочку від весняного призову.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки з посиланням рішення Офісу Президента та Генерального штабу.

Зокрема, у Міносвіти зазначають, що у зв’язку з карантином розпорядженням Кабінету Міністрів №179-р від 26.02.2020 року визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

Щодо випускників коледжів та університетів, то державою напрацьовані рішення, що дозволять їм, у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти, отримати відстрочку від весняного призову.

Міністерство освіти і науки вже надало відповідні роз’яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову. Попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.
Написати нам