Новини

Сучасні технології захисту навчального закладу. Частина 1.
Сучасні технології захисту навчального закладу. Частина 1.
13 серпня 2012
Одна з основних причин скоєння злочинів у навчальному закладі — відсутність належної охорони, що дає змогу злочинцям, а це, як правило, сторонні особи, безперешкодно потрапляти на його територію й чинити протиправні дії. На жаль, почастішали й випадки жорстоких розправ підлітків зі своїми однолітками, що також вказує на недосконалість роботи охорони. Адже охоронець не може одночасно перебувати у декількох місцях навчального закладу, відстежити пропуски учнями уроків, їх несанкціонований вихід з будівлі навчального закладу тощо. Ефективно розв’язати проблеми безпечного перебування дітей у навчальному закладі покликані сучасні інформаційно-технічні системи.

На сьогодні вже створено автоматизовані системи управління навчальним закладом, які окрім виконання функцій автоматизації процесів управління, дбають про безпеку учнів.

Комплексна система безпеки навчального закладу АСІК «ШКОЛА» — це його реальна захищеність від реальних і прогнозованих загроз соціального, техногенного та природного характеру, що гарантує безпечне функціонування навчального закладу.

Комплексна система безпеки навчального АСІК «ШКОЛА» закладу передбачає:

  • низку заходів з упровадження автоматизованих систем контролю та управління доступу до навчального закладу;

  • відеоспостереження в усіх визначених приміщеннях;

  • упровадження офіційних персоніфікованих документів, що підтверджують особу учня, вчителя, відвідувача навчального закладу.

Зрештою, упровадження АСІК «ШКОЛА» сприяє вихованню особистої культури безпеки як учителів, так і учнів. А для Міністерства освіти і науки України, обласних, міських та районних управлінь освіти це зручний інструмент моніторингу освітнього процесу, збору статистичних даних для прийняття ефективних управлінських рішень у галузі освіти.


Далі буде. Слідкуйте за новинами у розділі «Прес-центр»
Написати нам