Новини

Щодо закриття шкіл через карантин, – омбудсмен
Щодо закриття шкіл через карантин, – омбудсмен
11 листопада 2021
Школи потрібно виключити з переліку установ, які підлягають закриттю при запровадженні рівнів протиепідемічних заходів.

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова написала на своїй сторінці Facebook.

За її словами, переведення закладів освіти на дистанційну форму роботи як обмеження повинні застосовуватись при недотриманні рівня вакцинації вчителів та зростанні рівня захворюваності учнів.

«Вакцинація освітян в Україні відбувається доволі швидкими темпами (якщо в серпні не було щеплено й третину вчителів, то станом на 8 листопада, майже 93% працівників отримали одну дозу вакцинації, а 76,2 % — дві дози). Рівень захворюваності дітей, за даними Міністерства охорони здоров’я України, не перевищує 8% із загальної кількості осіб, які інфікувалися COVID -19», – зазначила Людмила Денісова.

Також вона зауважила, що перехід на дистанційне навчання на місцях відбувається, незважаючи на дотримання усіх регламентованих обмежень.

«Здійснений мною моніторинг засвідчує, що незважаючи на дотримання усіх регламентованих обмежень і протиепідемічних заходів у закладах освіти, у тому числі й відсоткового показника вакцинації, органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування, а також безпосередньо заклади освіти самостійно ухвалюють рішення щодо додаткових канікул чи дистанційного навчання», – підкреслила Людмила Денісова.

Тому для забезпечення права дітей на здобуття якісної освіти Уповноважений Верховної Ради з прав людини направила до міністра охорони здоров’я та міністра освіти звернення щодо перегляду позиції стосовно переведення закладів освіти на дистанційну форму, зокрема, виключення їх із переліку установ, які підлягають закриттю, при запровадженні рівнів протиепідемічних заходів.
Написати нам