Новини

Щодо продовження реформ, — Лілія Гриневич
Щодо продовження реформ, — Лілія Гриневич
15 серпня 2019
Міністр освіти Лілія Гриневич висловила готовність передати всю необхідну інформацію про реформування освітньої галузі новому керівництву Міністерства освіти. Про це вона сказала під час засідання Кабінету Міністрів.

За її словами, за останні три роки були закладені підвалини і зроблено серйозну роботу для фундаментальних змін у сфері освіти і науки.

«І про це, а також про багато інших деталей ми пишемо в наших перехідних книгах і зобов’язуємось, як тільки буде призначений новий уряд урочисто передати їх, а також ми готові все розповісти, тому що наш інтерес у тому, щоб реформи продовжувались, оскільки від них мають виграти діти і молоді люди в цій країні», — сказала міністр освіти.

У свою чергу, прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що запроваджена урядом ініціатива формування так званих перехідних книг – transition books – про роботу міністерств і про напрямки ключових змін, особливо розтягнутих у часі, дає можливість продовження змін, закріплення спадковості в реалізації різних проектів.

«Нова українська школа. Ми розуміємо: щоб запровадити зміни якісно, потрібно 12 років. Потрібно закладати в бюджети необхідні видатки. Треба думати про дошкільну освіту – черга до дитячих садочків має бути ліквідована в 2020 році», – зазначив Гройсман.
Написати нам