Новини

Щодо підвищення оплати праці освітян, — Новосад
Щодо підвищення оплати праці освітян, — Новосад
24 вересня 2019
Попередній уряд ухвалив рішення про зарплати освітян, яке вимагає великого підвищення, великих додаткових видатків з Державного бюджету.

«Його затвердив попередній уряд, воно чинне. Ми зараз з Мінфіном, з прем’єром думаємо, як знайти ці кошти і де. Є різні оцінки, яка це сума. Мінфін давав зведену інформацію з регіонів, що це додаткових майже 45 млрд грн. Для нашої економіки це гігантські кошти, які треба звідкись витягнути, у когось їх забрати і віддати сюди. Я як міністр освіти була б дуже рада так зробити, але інші міністри, мабуть, не дуже зрозуміють», — сказала Новосад.

За словами міністра освіти, зараз триває робота з Міністерством фінансів та прем’єр- міністром, щоб підвищити зарплати освітянам, але найближчим часом буде трошки інший інструмент, як це зробити.

Вона також зазначила, що не ображена на попереднього міністра освіти Лілію Гриневич через ухвалення документа про підвищення, який складно реалізувати.

«Я не можу бути ображеною на Лілію Михайлівну, у нас є природні наміри як в міністрів, аби зарплати в освітян були вищими. Можливо, тут мав прем’єр трішечки по-інакшому керувати цією ситуацією і, наприклад, не підписувати саму постанову в останній вечір перед призначенням нового уряду, а підписати її хоча б трохи раніше. Тому не можу говорити про образу. Складність у тому, що зараз нам потрібно пояснювати, чому постанова не врахована в проекті бюджету. Якби в постанові сказали, з яких джерел можна взяти ці десятки мільярдів гривень, було б легше. Сподіваюся, ці кошти знайдуться», — зауважила міністр.
Написати нам