Новини

Щодо нової процедури обрання директорів закладів профосвіти
Щодо нової процедури обрання директорів закладів профосвіти
29 серпня 2019
В Україні вперше запрацюють єдині умови конкурсу на посаду директора закладу профосвіти. Відповідний наказ підписаний міністром освіти та зареєстрований у Міністерстві юстиції.

Новий Порядок визначає процедуру проведення конкурсу на заміщення посади керівника державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти.

«Цей документ потрібен був з двох причин. По-перше, раніше ми взагалі не мали загального порядку, який регулював би проведення конкурсу на посаду директора профтеха. Так, засновники переважно керувалися постановою Кабміну «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки». Однак її норми не завжди можна застосувати до закладу освіти. По-друге, потрібен був документ, що відповідає вимогам часу. Зараз ми нарешті вийшли на порядок, який буде актуальним і зніме всі нарікання щодо прозорості відбору», — наголосила гендиректор директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

У новому Порядку визначені загальні вимоги до кандидатів, складу конкурсної комісії, умови та строки, процедура оскарження результатів.

Наприклад, претенденти повинні мати досвід роботи на керівних посадах або в галузі економіки не менше трьох років, освіту рівня не нижче магістра (спеціаліста). Вони також мають вільно володіти державною мовою та розумітися на підготовці робітничих кадрів.

Найбільшу увагу в Порядку приділено конкурсній комісії, а саме її повноваженням та обов’язкам. Важливо, що головою комісії не може бути засновник закладу.
Написати нам