Новини

Нові санітарні норми для використання комп’ютерної техніки, — МОН
Нові санітарні норми для використання комп’ютерної техніки, — МОН
19 червня 2017
Санітарні норми для використання комп’ютерної техніки в Україні застаріли і не враховують зміни в технічних характеристиках, що відбулися за останній час. Про це зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами одеської гімназії №2.

«Зараз ми у Міністерстві спільно із МОЗ працюємо над зміною санітарних норм для використання комп’ютерної техніки в Україні. Вони застаріли, більшість характеристик техніки, що зумовлювали саме такі правила, змінилися. Чинні санітарні норми не сприяють ні освітньому прогресу, ні здоров’ю учнів – школярі просто розуміють їхню абсурдність і, зокрема, тому не виконують взагалі жодних правил у користуванні технікою», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона підкреслила, що використання ґаджетів та різноманітних освітніх аплікацій у школах також обмежені саме цими санпінами. «Як і друк якісно нових підручників, де ми маємо інші, але схожі по духу та старості вимоги», – додала Міністр.

На зустрічі також йшлося про нерівність шкоди, яку може завдати той чи інший ґаджет. Зокрема, наголошувалось, що телефон не повинен бути основним носієм навчальної інформації – замалий шрифт може зашкодити зору.
Написати нам