Новини

Наукову конференцію в Ізраїлі відвідає Лілія Гриневич
Наукову конференцію в Ізраїлі відвідає Лілія Гриневич
15 травня 2018
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич прийняла запрошення відвідати наприкінці травня цього року наукову конференцію в Ізраїлі, а також хоче скористатися цим візитом для ближчого ознайомлення з системою державної підтримки та адміністрування науки в цій країні. Про це вона повідомила Надзвичайному та Повноважному Послу Держави Ізраїль в Україні Еліаву Бєлоцерковські під час їхньої зустрічі сьогодні, 15 травня 2018 року, в приміщенні МОН.

«Дозвольте мені висловити свою вдячність за запрошення взяти участь у конференції «Thinking Out of the Box». Це гарна можливість обговорити та ознайомитись з розвитком науки та інновацій у світі. Цей досвід може стати важливою допомогою для входу України в Європейський дослідницький простір (European research area, – Ред.). Я також хочу зазначити, що дуже зацікавлена в досвіді Ізраїлю в підтримці розвитку науки та інновацій, адміністрування цього питання. Гадаю, що поза конференцією можна провести низку відповідних зустрічей», – зазначила Лілія Гриневич.

Пан Посол погодився з Міністром, що чітка тематика та спрямованість візиту допоможе зробити його ефективнішим, зокрема для поглиблення співпраці між країнами.

Під час зустрічі також йшлося про можливу підтримку Ізраїлем розвитку інклюзивної освіти в Україні. Попередньо обговорювали залучення ізраїльських експертів для консультацій фахівцям, які працюють з інклюзивною освітою в Україні. Окремо розглядатиметься можливість сформувати делегацію українських фахівців у сфері інклюзивної освіти, зокрема практиків, для ознайомлення з досвідом в цій сфері в Ізраїлі.

На завершення зустрічі Міністр привітала пана Посла з перемогою Ізраїлю на Євробаченні та побажала успішного проведення конкурсу наступного року.
Написати нам