Новини

Модернізація мережі Державної інспекції навчальних закладів, — МОН
Модернізація мережі Державної інспекції навчальних закладів, — МОН
9 грудня 2016
МОН співпрацюватиме з чеськими партнерами у сфері модернізації мережі Державної інспекції навчальних закладів (ДІНЗ), зокрема, буде надано методичну та консультаційну допомогу. Про це йшлося під час зустрічі міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і заступника міністра – керівника апарату МОН Романа Греби з заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Якубом Дюрром.

«ДІНЗ матиме територіальні підрозділи, що інспектуватимуть школи. Ми віддаємо більше повноважень на місця, але при цьому повинні мати хорошу систему контролю якості освіти. На цьому шляху нам важливо заручитися підтримкою партнерів, які вже мають успішний досвід таких змін», – пояснила Лілія Гриневич.

Заступник міністра освіти та науки Роман Греба подякував представникові чеського уряду за допомогу, яка надається України в складний для неї період, наголосивши, що такі програми є надзвичайно важливими для України та українських закладів вищої освіти.

«Наша держава отримала експертну, технічну допомогу, мала можливість перейняти провідний міжнародний досвід, завдяки чому ми можемо збільшити і покращити процеси інтеграції системи української освіти до європейської. Сподіваємося на продовження співпраці між нашими країнами в сфері освіти, на продовження цього проекту та імплементацію нових проектів», – відзначив Роман Греба.

Нагадаємо, що програма «Модернізація державної системи освіти в Україні» була затверджена чеським урядом 2014-го та розрахована на реалізацію протягом 2015-2016 років. Її загальний бюджет становить близько 2 млн євро (майже 57 млн гривень).
Написати нам