Новини

Міністерство освіти і науки України рекомендує АСУ «Вищий навчальний заклад» для використання у вищих навчальних закладах країни
Міністерство освіти і науки України рекомендує АСУ «Вищий навчальний заклад» для використання у вищих навчальних закладах країни
9 липня 2013
В червні місяці 2013 року Міністерство освіти і науки України відзначило високий рівень розробки Автоматизована система управління «Вищий навчальний заклад», надавши їй гриф «рекомендовано до використання у вищих навчальних закладах».

Це стало можливим завдяки відповідності функціональності системи вимогам Міністерства освіти, користувачів, особливостям Болонського процесу та тенденціям розвитку сучасних інформаційних технологій.

Чим є АСУ «Вищий навчальний заклад» сьогодні?

Автономна захищена база даних контингенту студентів, викладачів та документів, наповнена інструментами, необхідними для управління навчальною, адміністративною та господарською діяльностями.

Як приклад, візьмемо роботу оператора приймальної комісії, який за лічені хвилини через закритий доступ до бази ІВС «Освіта» по номеру атестата здійснить його перевірку та автоматично заповнить анкету абітурієнта, завантажить сертифікат ЗНО і відправить інформацію до ЄДЕБО. А якщо абітурієнт вже хоча б раз подавав документи в будь-який ЗВО України його анкета в системі буде заповнена автоматично. Далі, з урахуванням усіх категорій вступників, АСУ „ЗВО“ автоматично розрахує конкурс, побудує відповідні списки, надасть голові приймальної комісії актуальну інформацію для створення наказу про зарахування абітурієнтів до вишу. Разом із наказом інформація про зарахування буде відправлена до підсистеми деканату де абітурієнт отримає статус студента та буде сформований пакет для замовлення студентських/електронних студентських квитків.

В підсистемі деканату фахівці навчального закладу розробляють навчальні та індивідуальні навчальні плани і створюють розклад, за яким студенти будуть отримувати знання. Результати навчання занесуть до відповідних журналів та залікових відомостей. В загальному відділі видадуть необхідні накази, проведуть та впорядкують документообіг.

Фактично все, що пов’язано з процесом навчання студента, від подання ним заяви на зарахування, до випуску з дипломом про освіту, потрібно вести, відслідковувати та оновлювати в цій інформаційній системі. Вона дає змогу безпомилково сформувати замовлення на виготовлення документів про освіту державного зразка в т.ч. додатку до диплома міжнародного зразка Diploma Supplement, або Євро Додаток, який запроваджується у вищих навчальних закладах на виконання зобов`язань України, як країни-учасниці Болонського процесу.

Доступ до інформації в системі забезпечується трирівневим ступенем захисту. Вхід в програму здійснюється лише з використанням спеціальної картки — прототипу електронно-цифрового підпису, а в самій АСУ проводиться ідентифікація користувача з додатковим розмежуванням прав доступу.

Детальніше про систему та як її отримати дізнайтеся тут.


З повагою,
колектив фахівців
НДІ прикладних інформаційних технологій
(044) 373-69-67
it@osvita.net.
Написати нам