Новини

Ліцензування вишів онлайн, — МОН
Ліцензування вишів онлайн, — МОН
15 січня 2018
Українські виші зможуть отримувати ліцензію онлайн. Про це в ефірі Громадського радіо повідомив заступник міністра освіти і науки Роман Греба.

За його словами, відповідний сервіс запрацює вже цього року.

«Цього року ми хочемо нарешті завершити тему з ліцензуванням діяльності вищих навчальних закладів за допомогою мобільних додатків та нашої бази ЄДЕБО, тобто у електронних сервісах. У нас є реєстр усіх вищих навчальних закладів, де зберігається інформація про всі вищі навчальні заклади… І ми робимо так, щоб університет подавав заявку у електронному вигляді — шляхом формування відповідної заяви в електронній системі, і автоматично отримував ліцензію, якщо він відповідає усім критеріям, які передбачені ліцензійними умовами. В цьому році цей сервіс запрацює. Це я можу казати впевнено і переконано. Ми докладемо максимум зусиль», — зазначив посадовець.

Окрім того, за словами чиновника, цього року МОН почне використовувати технологію блокчейн для верифікації запрошень, виданих іноземним студентам.

«У нас є Український державний центр міжнародної освіти, він видає запрошення іноземним студентам, які в’їжджають на навчання в Україну. Ми хочемо за допомогою технології блокчейн забезпечити верифікацію справжності виданого запрошення. Це буде новий сервіс, запроваджений у МОН. Також він буде містити мобільний додаток для іноземних студентів, щоб вони могли обрати українські виші для вступу», — розповів заступник міністра.
Написати нам