Новини

Кількість предметів для проходження ЗНО
Кількість предметів для проходження ЗНО
4 грудня 2019
У 2020 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більш ніж чотири навчальні предмети.

У 2020 році випускникам шкіл та учням (студентам) професійно-технічних і вищих навчальних закладів, які у 2020 році здобувають повну загальну середню освіту, результати зовнішнього незалежного оцінювання із трьох навчальних предметів, вибраних під час реєстрації, буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію.

Першим обов’язковим предметом ДПА є українська мова.

Другим – математика або історія України (за вибором). Третій предмет ви обираєте самостійно із запропонованого переліку: історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Для зарахування оцінок за державну підсумкову атестацію можна вибрати й математику, й історію України одночасно та пройти зовнішнє оцінювання з цих предметів.

Для вступу до вищого навчального закладу для навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати до закладу вищої освіти сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів на спеціальності, для вступу на які необхідно пройти творчий конкурс).

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до вищих навчальних закладів у 2020 році, в залежності від спеціальності, обраної абітурієнтом.
Написати нам