Новини

Головне щодо вступу у магістратуру за технологією ЗНО
Головне щодо вступу у магістратуру за технологією ЗНО
15 травня 2018
Для вступників та приймальних комісій МОН підготувало й розмістило на своєму сайті відповіді на найпоширеніші питання щодо вступу в магістратуру. Серед них, зокрема, є Q&A для тих, хто складатиме „ЗНО в магістратуру“. Запитання-відповіді, а також іншу корисну інформацію можна знайти у розділі „Вступна кампанія – 2018“.

Ознайомившись з Q&A, вступники дізнаються, коли та як відбуватиметься прийом документів та реєстрація на „ЗНО в магістратуру“, чи можна вступати на магістра в інший виш, а не той, де отримав бакалавра, як оскаржити результати іспитів тощо. Там також є докладне пояснення процедури тестування.

Для працівників приймальних комісій доступний окремий розділ з питаннями-відповідями. Серед них – нюанси розрахунку конкурсного бала, розподіл місць держзамовлення, форма проведення додаткових фахових вступних випробувань тощо.

„Фактично МОН вже давно розпочало інформаційну кампанію щодо вступу 2018. Вчора, 10 травня, ми провели семінар для приймальних комісій, який транслювався онлайн, щоб представники будь-яких комісій могли долучитися та поставити запитання. Також ми сформували відповіді на найпоширеніші запитання для вступу в магістратуру – як для приймальних комісій, так і для вступників“, – розповів генеральний директор директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Він також зазначив, що повна офіційна інформація про правила вступу відображена в Умовах прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році та відповідного Порядку організації та проведення вступних випробувань.

Якщо ж ні в Умовах вступу, ні в розміщених Q&A вступник не знайде відповіді на своє питання, він може надіслати його на скриньку vstup2018@mon.gov.ua

Нагадаємо, що вже почалась реєстрація тих вступників, які цього року вступатимуть до магістратури за технологією ЗНО.
Написати нам