Новини

Електрону послугу «е-малюк» запровадять в Україні
Електрону послугу «е-малюк» запровадять в Україні
6 лютого 2019
В Україні батьки зможуть використовувати електронну послугу «е-малюк». Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів.

«Уряд введе електронну послугу – електронне малятко. Сім’ї з новонародженими зможуть оформити документи на дитину, допомогу, інші документи в режимі онлайн.

Наша головна мета – допомогти батькам, щоб українців було більше», – повідомив глава уряду.

Програма допомоги «Пакунок малюка» в 2019 році зазнає істотних зміни- в першу чергу, за термінами видачі.

27 грудня на засіданні Кабінету міністрів було прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 20 червня 2018 року» про горезвісний «пакунок малюка» – одноразову допомогу молодим мамам. Допомога являє собою коробку з речами для малюка до півроку.

Тепер же формат видачі такої коробки буде проходити під контролем працівника соцслужби і крім того, Кабмін суттєво пропрацював терміни видачі «пакету малюка» на руки батькам.

Раніше стало відомо, що українці починають масово продавати «пакунки малюка», також відомі як бебі-бокси, на платформах онлайн-оголошень.

Для деяких громадян ця допомога від держави зараз стає неактуальною.

Головне правило отримання даного виду соціальної допомоги – те, що «пакунок малюка» батьки отримують на руки відразу ж при виписці з пологового будинку. Якщо його в пологовому будинку немає в наявності, тоді один з батьків заповнює заяву на отримання і приходить у відділ соціального забезпечення за пакетом трохи пізніше, але не пізніше двох тижнів з дня народження дитини.

Крім того, слід врахувати, що «пакунок малюка» видається мамі без урахування того, народила вона вдома або в пологовому будинку, а також – у державній або приватній лікарні: «пакунок малюка» отримають всі. Подібна допомога зберігається за дитиною, від якої відмовляється рідня – малюк йде на усиновлення і разом з ним усиновлювач отримує «пакунок малюка».
Написати нам