Новини

Декларація про безпечні школи, — Міносвіти
Декларація про безпечні школи, — Міносвіти
25 березня 2019
Міністерство освіти і науки України підтримує ідею приєднання України до Декларації про безпеку шкіл та вже найближчим часом внесе усі необхідні для цього документи на розгляд Кабінету Міністрів України. Про це зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич на зустрічі з Послом Королівства Іспанії Сильвією Мартін, Послом Королівства Норвегії Уле Хорпестадом та Тимчасовим повіреним у справах Посольства Аргентини Аріелем Ромером 22 березня 2019 року.

Декларація про безпеку шкіл містить низку зобов’язань, спрямованих на попередження та реагування на напади і використання закладів освіти у військових цілях у період збройного конфлікту. Наразі до документу приєдналася 81 країна світу.

«Я хотіла б підкреслити, що Міністерство зацікавлене в затвердженні Декларації про безпеку шкіл. Ми продовжимо свої зусилля в цьому напрямі. Ми вже найближчим часом подамо всі відповідні документи на розгляд Уряду. Після цього Кабмін має уповноважити Міністра освіти і науки на підписання листа про приєднання до Декларації. Щойно я буду уповноважена на це підписання, ми одразу відправимо відповідний лист до Міністерства закордонних справ Норвегії через посольство Норвегії в Україні», – пояснила Лілія Гриневич.

Вона наголосила, що зараз, коли Україна вже 5 років перебуває у стані збройного конфлікту, приєднання до цього документу є надзвичайно важливим рішенням.

Посли також передали запрошення для Міністра – від Королівства Іспанії у співпраці з Аргентиною, Королівством Норвегії та GCPEA (Global Coalition to Protect Education from Attack) – для участі у Третій Міжнародній конференції щодо безпеки шкіл, яка відбудеться наприкінці травня в Іспанії.

«Дуже часто люди, які глибоко не залучені в український контекст, не можуть осягнути ті проблеми збройного конфлікту, які сьогодні переживає ваша країна. Ця конференція – хороша можливість нагадати світовій спільноті проблеми, з якими ви стикаєтесь, та про всі труднощі збройних конфліктів», – відзначила Сильвія Мартін, Посол Королівства Іспанії в Україні.
Написати нам