Новини

АСІК «ШКОЛА»- безпечна школа, поінформовані батьки
АСІК «ШКОЛА»- безпечна школа, поінформовані батьки
30 липня 2012
Усі батьки, відправляючи дитину до школи, мріють про те, аби вона добре вчилася, отримувала максимум знань та встигали з усіх предметів. Не менше їх турбує безпека дитини у школі.

Безпечне перебування дітей у школі є одним із найбільш актуальних питань в усьому світі. Час від часу телебачення, сайти та друковані ЗМІ поширюють просто жахливу інформацію про те, що в американській, німецькій чи французькій школі підліток вбив своїх однолітків або залишив їх каліками на все життя. У 2004 році весь світ спостерігав за кривавою розв’язкою драми із захопленими дітьми-заручниками у Беслані. Ця драматична подія примусила усіх ще серйозніше замислитися над створенням в школі безпечного середовища.

На щастя, подібних трагедій в українських школах, не було. Існує чимало поширених загроз, які викликають закономірне занепокоєння у керівників шкіл, батьків та вітчизняних правоохоронних органів. Серед них: продаж та вживання школярами алкогольних напоїв, тютюну та наркотиків; розповсюдження серед учнів порнографічних та сектантських видань; викрадення особистих речей школярів та розкрадання чи псування майна школи.

Віддаючи дитину до школи або роздумуючи над тим, в яку школу її перевести батьки все частіше звертають увагу на те, як керівництво школи організує безпечне середовище у школі, контролює дисципліну та оперативно інформує про проблеми, що виникають.

Організації системи безпеки в українських школах наразі вирішується на місцях. В багатьох навчальних закладах наймають охоронців для контролю доступу до навчального закладу та дотримання безпеки дітей у школі. Цей витратний спосіб є досить неефективним — охоронець не завжди може ідентифікувати людину, що не має права входити до школи. Крім цього, у такій системі контролю присутній людський чинник: у потрібний момент, охоронець може бути відсутній на посту.

Системи відеоспостереження та системи контролю частково позбавлені «людського чинника» та можуть запобігати проникненню до учбового закладу сторонніх осіб. Проте вони не можуть дати відповідь на питання, що цікавить багатьох батьків — «де моя дитина зараз?».

Навіть за умови поєднання можливостей професійної охорони та стандартних технічних засобів контролю, батьків не полишатиме стурбованість щодо того, чи прийшла дитина до школи, чи пішла завчасно з неї, чи була присутньою на всіх уроках. Наявність подібних проблем дає зрозуміти, що заборона доступу стороннім особам до школи — це тільки частина проблеми безпеки дітей. Цілком зрозуміло, що спцецифіка організації безпечного середовища у школі потребує комплексного підходу до її вирішення.

Автоматизована система інформування клієнтів «Школа» (далі АСІК «ШКОЛА»), розроблена фахівцями НДІ прикладних інформаційних технологій допомагає вирішити усі ці проблеми у найбільш оптимальний спосіб.

АСІК «ШКОЛА» забезпечує інформування батьків про результати роботи учня протягом навчального дня, відвідування ним школи, його домашнє завдання, майбутні шкільні заходи, тощо. Інформування батьків здійснюється як відправкою SMS-повідомлень на вказані ними номери мобільних телефонів так і на власній сторінці інформаційного порталу «Моя освіта».

В залежності від потреб конкретного навчального закладу та побажань керівництва шкіл і батьків у навчальному закладі можу бути встановлена АСІК «Школа» Light (легка версія), або АСІК «Школа» Standard (стандартна версія).

Запровадження у школі ефективної сучасної АСІК «ШКОЛА» не тільки гарантуватиме безпеку учнів та покращить їхню дисципліну, допоможе уникнути фактів крадіжок та вандалізму але і підвищить довіру батьків, позитивно вплине на рейтинг навчального закладу.

Таким чином впровадження АСІК «Школа» у навчальному закладі це оптимальне рішення для:

  • створення безпечних умов перебування дітей у школі;

  • підвищення дисципліни учнів;

  • профілактики крадіжок та актів вандалізму в навчальному закладі;

  • автоматизації управління навчальним закладом.


АСІК «Школа» додає впевненості батькам, що їх діти захищені від контакту зі сторонніми особами у стінах школи. Контроль запізнень та прогулів уроків сприяє підвищенню дисципліни. АСІК «Школа» також створює необхідні умови для збереження майна, що належить навчальному закладу, працівникам та учням під час перебування у школі. Разом всі ці фактори впливають на покращення рейтингу навчального закладу.
Написати нам